March 08, 2011

Atter eksamenstid

Jeg er lige midt i opgaveskrivningen til min eksamen i "oplevelsesdesign" på "Kunst og kulturformidleruddannelsen for børn og unge", som jeg er ved at tage på "Scenekunstnes Udviklingscenter" på Odsherred Teaterskole. Det lyder flot, ik? Det er i virkeligheden kun en pædagogisk diplom, men ikke desto mindre, så er det det svært studie, synes jeg selv.
Jeg er i gang med det 5. og det sidste modul, inden afslutningsmodulet. Det nuværende modul handler om "Oplevelsesdesign"! Hør lige studieordningen:

Indhold:

Den studerende skal have viden om teori og metode inden for konceptudvikling, dramaturgi og fiktionskontrakt f.eks. gennem live rollespil.

Skal have færdigheder i at anvende og vurdere praksisnære og teoretiske problemstillinger ved oplevelsesdesign

Skal have redskaber og teknikker til at kunne formilde disse problemstillinger overfor relevante samarbejdspartnere

Mål:

Efter at have fuldført 5. modul kan den studerende:

Anvende teori og metode om konceptudvikling, dramaturgi og fiktionskontrakt

Vurdere og formidle praksisnære og teoretiske problemstillinger i relation til egen praksis

Kunne indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde og påtage sig et fagligt ansvar samt udvise en professionel etik.
 
Min eksamensopgave tager sit udgangspunkt i en ny og anderledes narrativ og dramaturgisk model for planlægning af projekter i børnehaven. Jeg er kun lige gået i gang, så jeg kan ikke sige for meget, men jeg håber jeg finder hovede og hale i opgaven, inden den skal afleveres om et par uger.

March 01, 2011

Lidt aftenhygge imens jeg ser film

Her til aften har jeg set en af mine yndlingsfilme "Good will hunting" med Matt Damon og Robin Williams. Den er så rørende og eftertænksom. Jeg elsker den scene, hvor Will under terapien bryder sammen, og mister alle sine masker, og står tilbage, som den lille svigtede dreng han i virkeligheden er. Selv om filmen er god, så har jeg brug for noget at lave imens jeg ser den, så jeg tænkte lige, at jeg ville vise et billede af nogle smykker jeg har leget lidt med. Materialerne er 12 mm lavaperler, Rose red Sea Sediment Jasper stene, sorte 5 mm onyx perler, 925 Sterling sølv dele og Swarovski krystal mellemled.