November 14, 2010

Solengelen er ved at få ben og støvler

Det er nu så hyggeligt at lave dukker. Det bedste ved det hele er, at man arbejder med så mange forskellige materialer. Jeg kan bedst lide at lave store dukker på ca 50 cm, så jeg må ofte tænke kreativt, når det handler om lerene og tørretid kontra plads i min lille bordovn. Denne figur har fået Magic Sculp Epoxy på benene, hvorimod ansigtet et lavet af sevhærdende ler. Basen som hun står på er lavet af et stykke træ med træmodellermasse udenpå, og armaturet er lavet af aliminiumsrør, ståltråd, folie og malertape:-).
Man skal kun kigge på knæ og nedefter, da resten bliver dækket af tøj. Støvlerne skal males sorte. Jeg tror denne figur bliver sjov!

The New Clay News: Video: How to Knead Clay

The New Clay News: Video: How to Knead Clay: "This may seem like a silly question to most experienced clay hobbiests....but there are people who wonder how to properly knead clay dough (..."

November 11, 2010

Jeg har vundet en "Give-away" nisse!

Jeg har været så fantastisk heldig at vinde en håndlavet nissefigur fra Sverige.!
 Jeg glæder mig til at modtage den lille fyr, og tænker han vil sprede glæde her i julen.


November 10, 2010

Så blev den lille stjerne færdig

Min lille stjernedreng er færdig. Her er måden:
Han er syet af ubleget lærredstof og bamsefyld.
Grundet 2 gange med gesso.
Der er modelleret et ansigt direkte ovenpå med selvhærdende ler, som efterfølgende forsigtigt blev løftet af og slebet med sandpapir.
Nyt lag gesso.
Malet med flere lag "Duper Dæk" fra AV Form og Decorlack fra Marabu.
Glanslak i øjnene.
Hele figuren skal have et lag med lak når det hele er gennemtørret.

November 04, 2010

StarPeople


Min stjerneformede figur er syet færdig. Jeg havde først klippet delene ud og grundet dem med Gesso, men det viste sig, at efter de var syet sammen på vrangen, var det komplet umuligt at vende det om, fordi Gessoen havde gjort stoffet stift som pap :-). Jeg måtte således op på hesten igen, og syede først stjernen, vendte den om, fyldte vat i og syede resten smmen i hånden. Så grundede jeg det igen med Gesso, og nu er stjernen atter stiv.Til slut modellerede jeg et ansigt direkte ovenpå. på Når det er tørt, vil jeg prøve at male den med mine nye farver Superdæk, og se om resultatet bliver godt. Jeg er ret spændt på hvordan de kommer til at se ud.

November 02, 2010

Aftenens aktiviteter....

I dag kom der en pakke fra AV Form med de materialer som jeg havde bestilt i fredags.( virkelig hurtig forsendelse!) Jeg måtte med det samme prøve hvordan Gesso virker. Jeg vil gerne lave nogle stjerneformede jule-dukker i stof, og har længe spekuleret på, hvordan jeg får dekoret dukken, uden at male med tekstilmaling. Jeg blev enig med mig selv om, at jeg ville bruge superdæk maling, og evt lakkere ovenpå. En god internetven fortalte mig, at jeg kunne grunde stoffet med Gesso først, hvilket jeg gjorde :-) Dog skal man aldrig lade stof tørre ovenpå aviser !! Kan du regne ud hvorfor?? Jeg er ligeglad for denne gangs skyld, da det er en prøve for at se om malingen vil krakelere, plus at man ikke kan se avispapiret igennem alligevel.
I morgen vil jeg sy dukken, og prøve at male den med mit nye maling.
Mine to gode venner blev slibet med sandpapir. Træmodellermasse er noget sjovt noget... Det fungerer fint at slibe, men de fine detaljer forsvinder, hvis jeg sliber det helt glat. Dette materiale har sit helt eget udtryk, og man skal ikke sammenligne det med alm dukkeler. Angel Kitty fik pillet øjnene ud, men jeg sætter nogle mindre ind når den er malet. Det skal blive så dejligt at få mere tid til det sjoveste jeg ved!!
Skal bare have denne eksamensopgave overstået....

Unge blogger om kunst: Hej, og velkommen til denne blog!

Unge blogger om kunst: Hej, og velkommen til denne blog!: "Er du mellem 13-25 år, og interesseret i kunst, så er dette sikkert en side for dig! Her kan du finde links til andre unge bloggere, som ger..."

November 01, 2010

Ny figur: "Hekla"

Jeg lavede lige et hoved mere i går aftens imens jeg så The 6. Sense i fjernsynet. Det er første gang jeg forsøger at at sætte plastic øjne ind i træmodellermassen, og jeg venter spændt på tørreprocessen, så jeg kan se, om der skulle dukke revner eller lign op. Det er lidt svært at fotografere disse hoveder, så man kan se hvor flotte de faktisk er :-) Digital gengivelse gør at de ser mere flade ud, hvorimod de har en masse detaljer som man kan se i virkeligheden.
Denne heks har ikke et navn endnu, men hun er lavet specielt til at jeg kan sætte mit nyindkøbte lammeuldslokker på, og få hende til at ligne en rigtig god gammel heks fra eventyrene. Men jeg kan allerede se ud fra hendes ansigt, at hun ikke bliver en ond heks. Med de uskyldige øjne, så bliver hun mere en sød gammel klog kone....