October 31, 2010

Ny figur "Angel Kitty"

Jeg leger med træmodellermasse.... Ved ikke helt hvad det skal blive til endnu. Det skal i hvertfald blive en kat med vinger :-) Dette er kun den første rå udgave.


Fille Frantz - min aller første figur!

Jeg gik i 2002 på daghøjskole på AOF- Kunstlinjen. Det var på mange måder et vendepunkt for mig. Vi havde forskellige fag som billedkunst, stenhugning, syning, rakubrænding etc., men det der gjorde det største indtryk på mig var et 5 dagers kursus på Dukkemagergaarden udenfor Sejling, mellem Viborg og Silkeborg.
Jeg lærte at lave en figur med ståltrådsarmature af træmodellermasse, og læderrester. Det var 5 dage i eventyrland, og jeg tror aldrig helt jeg blev mig selv igen. Jeg havde opdaget noget nyt og ufatteligt fascinerende, og det var, at dukkemageri kan indbefatte alle mulige sanseoplevelser fordi man arbejder med så mange forskellige materialer, samt at der var nye måder at fortælle historier på.
Min baggrund var, at jeg kom fra en familie, hvor man vægtede kunst højt, men det var måske primært billed og skulpturkunst som havde real værdi. Jeg opdagede dukkemageri, og fandt således mine egne veje til at fortælle historier på. Senere kom jeg ind på seminaret, og læste på det som hed Animationslinjen, hvor man brugte dukker som dukketeater, og siden hen er det gået slag i slag. Jeg elsker at arbejde med alle de forskellige materialer, og har en masse ideér til en masse figurer.
Nå, men tilbage til Fille Frants. Undr de 5 dage på kurset, fik han mere og mere personlighed, og hans livshistorie var lang og sørgelig. Han var uægte barn af en nobel herre og en prostitueret. Han levede i rendestenen, hvor han spiller på fløjte for småpenge til at købe sprut for. Han er forslået og radmager, men underlig nok, så er han ved godt humør :-)
Hvilken historie fortæller det om mig så ? hahahahaah




Nye billeder af "Christmas Birdy"


Jeg er ved at skulle sende min Christmas-Birdy til USA, og tænkte, at jeg ville tage et par ordentlige billeder af figuren, inden jeg aldrig skulle se den igen. Jeg riggede op hele mit photoudstyr, og blev igen meget overrasket over, hvordan figurer tager sig helt anderledes ud, når der bliver taget ordentlige billeder med rigtig belysning:

Jeg tog lige nogle flere, og lægger dem ud i de rigtige mapper efter de er lagt ud i dette indlæg.
Resten af Christmas Birdy kommer længere nedenunder her:




October 29, 2010

Snekker Andersen og julenissen.



Dette er en højt elsket fortælling fra min barndom i Norge. Filmen er lavet over bogen "Snekker Andersen og julenissen" af Alf Prøjsen. Da jeg så den igen her for nyligt, efter 20 år som udlandsnordmand, blev jeg lidt grebet af den meget enkle klipning og fortællerstilen. Jeg fik ideer til, hvordan jeg kunne lave mine egne små film, med illustrationer og fortælling på en meget nem måde vha fx Windows Film Maker.
Jeg har en rigtig god fortælling som egner sig fortræffeligt til formålet, som hedder "Johannes og engelen". Den handler i korte træk om den lidt aparte figur Johannes, som bliver betragtet som en særling, men som har et hemmeligt liv, hvor han spiller på sin elskede saxofon. Han liv er enkelt og forudsigeligt, indtil han tilfældigt med lidt hjælp fra guddommelige magter, møder Bente, som er en cirkus artist, og så er hans liv ikke helt det samme mere. Oprindeligt ville jeg lave historien som et dukketeaterstykke, eller en børnebog, men ideen om at male illustrationerne, og fortælle historien gennem film, er virkelig spændende!!

Vi laver film på Station Next


Weekenden den 15-16 oktober, var vi på uddannelsesinternat i Hvidovre. Stedet var Station Next, en filmskole for børn og unge mellem 13-18 år. Vores formål var at lære at lave Sweedede film, og dette var utroligt sjovt! Denne måde at lave film på, blev kendt fra filmen "Be Kind - Rewind", og går ud på, at man genindspiller en film, reklame etc på meget kort tid, og med begrænsede ressourcer. Hele processen var enormt lystbetonet, sjovt og ukompliceret. Dette er helt sikkert noget jeg vil bruge igen sammen med børn og unge.
Nedenunder er den oginale reklame som vi klippede istykker og legede med.
God fornøjelse!

October 25, 2010

STAY AWAY

Så blev jeg lidt mere tilfreds med mit maleri! Der blev ændret lidt på månen, og nu er der mer sammenhæng i det hele. Nedenunder kan du se, hvordan det så ud før.
Titlen er malet på siden.
Lærredet måler 40 cm x 40 cm og er på tykt lærred uden synlige søm. Behøver derfor ikke ramme. Kanterne er malet sorte. Malingen er acryl med blank lak udenpå.
Pris: 850 kr.
Kontakt mig for flere oplysninger.
Tidligere udgave af maleriet... Se på månen.

October 24, 2010

Jeg har været til husflidsdag på Gl. Estrup Slot!

Jeg har været på husflidsdag på Gl Estrup Slot i dag for at se Astrid Bernths figurer. Link til hendes hjemmeside. Det var hende som fik mig i gang med at lave figurer tilbage i 2002, da jeg var på et uges kursus i dukkemageri på hendes værksted, som ligger ved Sejling udenfor Silkeborg.
De figurer hun havde med var totalt fantastiske. De fedeste var en blanding af mennesker og fugle, og hun modellerer dem omkring et stykke træ. Hold da op! Jeg har drømt om dukker hele eftermiddagen og aftenen!
Et eksempel på hendes dukker

Så gjorde jeg lige også et kup! Jeg købte det fineste lammeuld i flotte afskårede lokker til 10 kr pr 100 gram! Sikke en heks jeg skal lave! Jeg fortryder allerede at jeg ikke købte mere, men jeg fik dog hendes visitkort, så jeg kan vel hente mere....

Lokkerne er ca 10 cm lange og er lige til at trække ud af bundtet.
Jeg fandt også på et loppemarked i dag i Auning en dame som solgte en hel pose af gamle blonderester. De var fra hendes mors rester, og er i alle mulige faconger og farvenuancer. Bare gammelt skidt for nogle, men det reneste guld for mig, da de kan bruges til utallige ting til dukkemageri. Hvad tror du jeg skulle give for posen? haha 25 kr! Somme tider er man bare heldig! Det har været en dejlig dag i dag.
Antikke håndlavede blonderester købt på et marked for 25 kr.


October 23, 2010

Hvordan kan historier fungere som medicin?

Clarissa Pinkola Estés: Stories instantaneously bypass the ego. The ego cannot absorb the entire pith of story. The ego hears the story as a form of entertainment. While the ego is kept happy, thinking it is being entertained, the soul and the spirit are listening deeply. The flow of images in stories is medicine—similar medicine to listening to the ocean or gazing at sunrises. No direct interaction has occurred—the ocean did not jump into your body and fill you. But there is something about seeing, hearing, and smelling the ocean that has bypassed the ego, and straightened out many things that were in disarray within the psyche. Some people are remedied by thunderstorms, some by music, some by the voice of a person they love.

Story has the same kind of influence. It flows where it is needed, and applies itself there—like an antibiotic that finds the source of the infection and concentrates there. The story helps to make that part of the psyche clear and strong again.
***************
Jeg læste "Kvinder der løber med ulve" i 80erne, og var optaget af den stemning og visdom, som der lå i de gamle historier. Os der er i min generation, har ikke en gammel bedstemor, som kunne indvie os i kvindemysterierne, eller det som Clarissa kalder "Vild-kvinden som arketype".n
Det er historier fra folkeeventyrene, kunsteventyrene, myter og religion etc. som hun fortæller, og jeg har købt audiofiler på 13 timer, hvor hun fortæller historierne og kommenterer på dem med ægte livserfaring.
Jeg er vild med den måde Clarissa forklarer hvordan medicinen virker.
Når jeg lytter til disse historier imens jeg maler eller skulpturerer, og som bliver fortalt af Clarissa selv, så oplever jeg et dybere flow og fordybelse i de processer, som jeg er i gang med. Det er selvfølgelig ikke kun Clarissa som fortæller historier, men den mundtlige fortælle-tradition som samlet hele. Det lyder dejligt, at historierne skulle gå udenom egoet, og direkte kommunikerer med ens sjæl og ånd. Den tanke er jeg ret vild med.
Hvordan det mon virker for børn, når de får fortalt historier? Der er forskel på arketypiske historier, og de fortællinger vi skaber i dag. Det virker lidt som om, at de pædagogiske børnebøger der bliver udgivet, taler mere til egoet, en til det ubevidste og sjælen. Jeg er vild med eventyr og arketyper!
Link til interviewet som citatet var taget fra med Clarissa

October 22, 2010

Nyt maleri "Stay Away"

Jeg malede et billede i dag, imens jeg lyttede til skønne fortællinger fra Clarissa Pinkola Estes. Det kan være du kender hende fra bogen "Kvinder der løber med ulve". Hun er det man kalder en cantadore, altså en som fortæller historier som helbreder. Det jeg lyttede til var en audio serie som hedder "Theatre of the Imagination". Virkelig anbefalelsesværdigt!
Nå, men jeg malede altså dette maleri, og hvis jeg skal være helt ærlig, så blev det ikke ret godt... Der er noget med de fimsede farver, cartoon-stilen og den forvirrede måne, som ikke harmonerer. Dette er det 4. maleri jeg maler i denne stil, og det skulle være en fortsættelse af "Songs from Anneland", men det kommer ikke til at harmonere ret godt sammen. Songs from Anneland handler om sentimentalitet og dét at ikke kunne udtrykke sig åbent. Noderne hænger på huset/træet, men der synes ikke at være nogen hjemme. Månen som symboliserer det feminine og det ukendte kigger lidt sørgmodigt ned på huset.
På billedet fra i dag, er personen kommet hjem til huset og sidder og synger, men tonerne kommer ikke ud af huset. Samtidigt er der et par uhyggelige øjne inde i træet. Månen er blevet mærkelig og kigger en helt anden retning. Udenfor huset er et skilt hvor der står "Stay Away!". Dette henviser til nødvendigheden af, at få lov til at trække sig tilbage og udvikle sig i ensomhed.
Jeg spekulerer på, hvad der sker for personen, når han ikke er hæmmet af sig selv mere....
Songs from Anneland

October 21, 2010

Figur færdig: "Christmas Bird"

Min julefigur som skal sendes til USA er nu færdig! Jeg er rigtig godt tilfreds med hvordan den kom til at se ud, og tænker at lave en til mig selv også... Det kan godt være lidt svært at slippe en figur som man har fået et forhold til :-)
Her er et link til gruppen, hvor "Swappen" bliver afholdt TRYK HER.



October 19, 2010

Ny figur: "Christmas Bird"

Jeg laver en figur til en amerikansk dame. Det hele er en del af en jule-leg, hvor man får tildelt en person som man skal lave en jule-figur til. Det skal sendes inden den 1. oktober, så jeg kan ikke bruge for meget tid på pjat. Jeg startede med et armature af ståltråd og staniol. 

Så modellerede jeg fugleben i sort cernit.

Ansigtet blev lavet med staniol base og super sculpy. Øjnene er sorte glasperler.

Hals bliver moddeleret og det hele styrkes med Magiv epoxy Sculpt.

Staniol og malertape er indersiden af kroppen.

Fin, ik?

Jeg bruger langhåret fårepels til kroppen. Klipper det af i passende længder og limer med superlim.

Grøn halestuds og lange sorte øjenvipper.
Come and give us a little kiss!

Nu mangler jeg en nissehat og matlak på ansigtet, så skulle hun være klar :-)

Kys-kys!

October 16, 2010

Jeg arbejder meget hårdt!

Vi laver Sweeded film i grupper...

Jeg klipper film for satan!

October 13, 2010

SolAnns World


Jeg skal en tur til Station Next i weekenden og lave film. Det skal være en digital fremstilling af os selv på 2 minutter. Dette glæder jeg mig rigtigt meget til, og føler mig priviligeret over, at kunne få lov til at lære dette håndværk. Som en lille pre-starter har jeg leget lidt med Windows Movie Maker hele aftenen. Dette er resultatet!

October 10, 2010

Nyt maleri: Join The Cirkus

Dette maleri måler 20 cm x 20 cm og er malet på lærred med acrylfarve. Billedet er udsmykket med små perleeffekter.
Motivet er lidt anderledes i forhold til hvad jeg plejer at lave. Det er abstrakt og údtrykker kun min leg med former og farver. Titlen er "Join The Cirkus".
Prisen er kr 540,-

Angst - Beautiful and Strange Animation

October 05, 2010

A Place To Dream

Jeg blev færdig med mit lille maleri som oprindelig hed "Serenity" men som jeg ændrede til "A Place To Dream". Katten blev fjernet, og pigen fik ingen klovenenæse. Tingene kan ændre sig imens man er i gang. Ofte oplever jeg, at dt som egentlig var det opindelige, kunne fjernes efterhånden som processen skrider frem. Det føles som om, at jeg har en oprindelig ide, og imens jeg arbejder mig frem til det udtryk jeg gerne vil opnå, ændres det stille og roligt og noget helt nyt og unikt dukker op. Det er en dejlig oplevelse!
Billedet er malet på 30 x 30 cm ramme med sort kant. Det skal ikke rammes ind.
Prisen er 800 kr,-


Et nærbillede af Solengelen.